Nopea vinkki kaikille niille, jotka haluaisivat vaihtaa kurssivalintojaan tai muita tietoja UCASin Track-sovelluksessa!

Jos haluat vaihtaa yliopistoa, johon haet, on sinulla tähän seitsemän päivää aikaa UCAS-hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lisäksi viimeinen mahdollinen päivä vaihtaa yliopistoja on 30. kesäkuuta. Jos ilmoitat UCASille yliopiston vaihdosta, et voi enää pyörtää päätöstä ja palauttaa yliopistoa hakulistallesi.

Jos haluat vaihtaa kurssia (kuitenkin hakien samaiseen yliopistoon), tulee sinun ottaa yhteyttä suoraan yliopistoon. Sama ohje pätee myös, jos haluat vaihtaa kampustasi, opiskelun aloitusvuotta, viivästytettyä hakua, mahdollista rikostaustaasi tai mitä tahansa muita henkilökohtaisia tietojasi.

Kurssinvaihtoa varten joudut luultavasti täyttämään alla olevan lomakkeen. Jos haet kurssille, jonka hakukriteerit ovat miltei tismalleen samat (kuten alla, Management -> International Management), ei lomakkeen täyttämiseen välttämättä tarvitse paljoa energiaa kuluttaa. Toisaalta, jos pyrit vaihdon kautta tasokkaammalle kurssille, tulisi sinun perustella todella hyvin syy vaihtoon ja luetella sen suomia etuja. Ainakin näin voisi olettaa.

Transfer request form

Esimerkki kurssin vaihtamiseen vaadittavasta lomakkeesta

Kynnystä kurssin vaihtamiselle laskee se, että useat yliopistot säilyttävät alkuperäisen opiskelupaikkatarjouksensa, vaikka kurssin vaihto ei onnistuisi.

Esimerkki:

Yliopisto on antanut sinulle tarjouksen opiskelupaikasta kurssille Management, mutta vaihdat kurssivalintasi kurssista Management kurssiin International Management. Yliopisto kuitenkin katsoo, ettet täytän kurssin International Management kriteereitä ja hylkää tarjouksesi. Saat tästä huolimatta opiskelupaikan kurssille Management. 

Tämä oli siis tilanne Manchester Business Schoolin hakiessani, enkä voi luvata jokaisen yliopiston toimivan samoin!

Tsemppiä UCAS-hakuihin!

 

 

Tie Harvardiin