Harvardista yleisesti

Päivittyvä tietosivu Harvard-faktoista!

Mikä sinua kiinnostaa?

Yleistä
Opetus
Sijoitus ranking-listoilla
Historiaa
Harvard applikaatio!

Yleistä

Yhdysvaltalainen Harvardin yliopisto on yksi maailman arvostetuimmista yliopistoista ja se sijoittuu vuosi toisensa jälkeen kärkilistoille maailman yliopistorankingeissa. Harvard on Yhdysvaltojen vanhin yliopisto, sen rahoitussäätiö on maailman suurin (arvoltaan yli 36 miljardia dollaria) ja sieltä valmistuneisiin opiskelijoihin lukeutuu 8 Yhdysvaltojen presidenttiä, 62 tämänhetkistä miljardööriä, 335 Rhodes-stipendillä palkittua ja 242 Marshall-stipendillä palkittua vaikuttajaa. Lisäksi Harvardin yliopiston operoima Harvard Library on maailman suurin yksityinen kirjastojärjestelmä, johon kuuluu 79 yksittäistä kirjastoa ja yli 18 miljoonaa kirjaa ja opusta.

Harvardin yliopisto on tunnettu case-menetelmän avulla tapahtuvasta opetuksesta ja lukemattomat opiskelijat ympäri maailmaa opiskelevat näitä Harvardin tiedekuntien laatimia ”keissejä”. Case-menetelmässä oppilaat paneutuvat realistisiin liikemaailman tilanteisiin ja niihin liittyviin ongelmiin sekä pyrkivät etsimään niihin ratkaisuja. Tarkoituksena on kehittää opiskelijoiden päätöksenteko- ja analysointitaitoja käytännön kautta.

Harvardin yliopisto on osa Ivy League -konferenssia, johon kuuluu kahdeksan itärannikon maineikkainta elitistikoulua. Nämä koulut muodostavat myös yliopistourheilun kattojärjestö NCAA:n, joka avustaa yli 450 000 yliopistourheilijaa yli 1200. instituutiossa.

Ivy League, info.png

Opetus

Harvardin yliopisto on suuri, tuhansia opiskelijoita majoittava tutkimusyliopisto. Harvardin tarjontaan kuuluu 46 kanditason, 134 maisteritason ja 32 professuuritason tutkintoa.

Valmistuvista opiskelijoista

  • parhaat 4-5% palkitaan summa cum laudella
  • seuraavat 15% palkitaan magna cum laudella
  • seuraavat 30 % palkitaan cum laudella

Lisäksi useat veljeskuntajärjestöt, kuten Phi Beta Kappa, sekä Harvardin komiteat ja osastot jakavat useita satoja palkintoja opiskelijoiden saavutuksista. ”John Harvard” -palkinto jaetaan luokan parhaalle 5%:lle opiskelijoista ja ”Harvard College” -palkinto näitä seuraaville 5%:lle.

Lukukausimaksu vuosina 2012-2013 oli $38 000 ja kaikki kurssin osallistumismaksut yhteenlaskettuna kustansivat $57 000. Alle $60 000 tienaavien perheiden lapset eivät maksa lainkaan osallistumismaksua; $60 000-$80 000 tienaavien perheiden lapset maksavat vain muutama tuhat euroa osallistumisesta; $120 000-$180 000 tienaavien perheiden lapset maksavat osallistumisesta enintään 10% vuosittaisista tuloistaan. Lukukausimaksu (annual tuition) ja osallistumismaksu (cost of attendance) ovat siis kuitenkin täysin eri maksuja, eikä niitä tule sekoittaa keskenään: Harvardissa opiskelu maksaa maltaita, vaikka osallistumismaksua ei joutuisikaan yliopistolle pulittamaan.

Harvardin myöntämien lainojen ja avustusten määrä oli kuitenkin huima: vuonna 2009 Harvard myönsi lahjoituksia yli neljälläsadalla miljoonalla dollarilla. Lahjoitukset kattavat n. 90% Harvardin avustuksista, jota täydentävät opiskelijalainat (8%) ja työllä maksamisen mahdollisuus (4%).

Sijoitus ranking-listoilla

ShanghaiRanking, 2016


U.S. News Ranking, 2016-2017


Times Higher Education Ranking, 2016-2017


QS Top Universities Ranking, 2017

 

Historiaa

John Harvard Lähde: Alain Edouard, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4380404

John Harvard
Lähde: Alain Edouard, CC BY-SA 3.0, https://goo.gl/t1mBKR

Harvard on Amerikan vanhin oppilaitos, alkuperäiseltä nimeltään ´New College´. Vuonna 1963 nimeksi vaihdettiin Harvard University, laitoksen perustajajäsen John Harvardia kunnioittaen. Johnia on kuvailtu ”hurskaaksi herrasmieheksi ja oppimisen rakastajaksi” ja hän testamenttasikin puolet kaikesta omistamaan kiinteistöstä sekä kokonaisen kirjaston Harvardin yliopistolle ennen kuolemaansa.

Alkutaipaleellaan 1600- ja 1700-luvuilla Harvardin opetussuunnitelma ja opetus yleisesti perustuivat ulkoa oppimiseen kertauksen kautta. Tästä on tultu pitkä matka case-menetelmän käytännönläheiseen opetustyyliin, josta Harvard on nykyisin kuuluisa. 1700-luvulla Harvardin mainetta kantoivat ennemminkin luennoitsijoina toimivat tunnetut professorit, joita tituleerattiin jopa aikansa viisaimmiksi ihmisiksi.

Opetettaviin aineisiin lisättiin lääketiede vuonna 1782, laki vuonna 1816 ja teologia vuonna 1817. Harvardin 200-vuotispäivää vietettiin 1800-luvulla, jolloin Harvard julkisti uuden vaakunan ja moton (”Veritas” – Totuus). 1800-luvulla Harvardin opetus otti uuden suunnan: kurssitarjontaa lisättiin ja luennot korvasivat ulkoa opettelun ja selonteko-opetuksen (recitation learning).

1900-luvulla Harvardin istuvat presidentit pyrkivät viemään opetusta yhä käytännönläheisemmäksi. Presidentti A. Lawrence Lowell kehitti opetusjärjestelmää (system of “concentration and distribution”), jonka tarkoituksena oli auttaa opiskelijoita tehokkaasti valitsemaan itselleen sopivimmat oppiaineet ja edesauttamaan heidän opiskeluaan tutkinnon eri vaiheissa. Myös kansainvälisten opiskelijoiden määrä kasvoi samaa tahtia, kun Harvard nosti tarjoamiensa avustustensa määrää 1900-luvulla.

Ja sitten päästäänkin nykyhetkeen. 2000-luvulla Harvard on tullut kuuluksi esimerkiksi modernin teknologian ja case-menetelmän yhdistämisestä opetukseen. Harvard tarjoaa nykyään lukuisia etäkursseja ulkomaisille opiskelijoille ja luokkaopetus pyritään yhdistämään käytännön maailmaan case-menetelmän ja tiiviin yritysyhteistyön avulla.

Harvard applikaatio!

Tämän sovelluksen avulla pääset virtuaalikierrokselle Harvardin yliopistoon. Applikaation kautta voit tutustua Harvardin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Selaa satoja kuvia, katsele videoita ja tutki Harvardin laajaa kurssitarjontaa.

Applikaatiosta on sekä mobiiliversio että websovellus.

 


Koska olet lukenut tänne asti, sinua voisi myös kiinnostaa The Best Book On HBS Admissions!

Lähteitä: