Olipahan mahtava alku aamulle, kiitokset Helsingin Yrittäjien Nuorille Yrittäjille siitä!

Hynyn järjestämän aamukahvittelun aikana inspiroivia puheita pitivät Matti Wikberg (BW Restaurantsin toinen omistaja) ja Klikkicom Oy:n toimitusjohtaja Jukka Sundquist.

Molemmilla oli kerrottavanaan omat kiehtovat yrittäjyystarinansa: Wikberg kuvaili selviä virstanpylväitä, suunnitelmallisuuden ja täsmällisyyden roolia BW Restaurantsin laajentumishankkeissa sekä asiakkaiden ja henkilökunnan tyytyväisyyden tärkeyttä. Sundquistin tarina omasta yrittäjäurastaan taas oli päinvastainen: Klikkicom on saavuttanut nykyisen menestyksensä opettavaisten kokemusten, lottovoittojen ja verkkaisen kehittymisen kautta.

Hyny 3, edit

Myös tarjoilu oli huippuluokkaa!

Muutama oppi, jotka jäivät mieleen näistä esityksistä:

Matti Wikberg (vapaa sitaatti, tiivistettynä saamani kokonaiskuva Matin esityksestä)

”Yrityksen toiminnan kannattavuuden ylläpito henkilöstökuluja vähentämällä on täysin väärin. Henkilökuntaa karsimalla tai toimintoja ulkoistamalla voidaan saavuttaa hetkellistä taloudellista etua, mutta se vaikuttaa negatiivisesti pitkällä aikavälillä. Varsinkin ravintola-alalla on tärkeää, että keittiön vuoromestarit tuntevat henkilökunnan ja pystyvät luottamaan heihin. Henkilöstöpalveluja käyttämällä ja keittiön työtaakkaa ulkoistamalla kärsivät sekä vuoromestarin kyky jakaa työtehtäviä että asiakkaiden kokemus ruuan ja palvelun laadusta.”

”Emme koskaan tehneet minkäänlaisia markkinatutkimuksia siitä, mitä ihmiset haluaisivat syödä ja miksi. Aloimme yksinkertaisesti valmistamaan ruokaa, jota olisimme itse halunneet syödä ja jota emme Helsingistä kyenneet löytämään.”

Juha Sundquist 

”Opi yrittäjyydestä ja johtamisesta (slide).

  1. Täytyy olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
  2. Alkuvaiheessa tarkempaa suunnitelmaa oleellisempaa on rohkeus ja luotto omaan ideaan sekä ketterä reagointi ja suunnanmuutos tarvittaessa.
  3. Myös perustajien/yrittäjien ja yrityksen väliset intressit eivät aina kohtaa; on tiedostettava, koska on syytä väistyä.
  4. Onnistuminen on ihmisistä kiinni; Hyvä tiimihenki, oikeat ihmiset oikeisiin yrityksen vaiheisiin ja määrätietoinen johtajuus avainasemassa.”

 

Mahtavia vinkkejä alansa kokeneilta osaajilta!


 

Tällaiset tilaisuudet ovat tietenkin myös täydellinen mahdollisuus verkostoitumiselle ja uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin tutustumiselle. Jo ensimmäisten minuuttien aikana sain mahdollisuuden jutella nuorille toimitusjohtajille, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa yritysmaailmassa. Lisäksi keskustelut Hynyn hallitusten jäsenten kanssa avaavat ehkä tulevaisuudessa mahdollisuuden osallistua tapahtumien järjestämiseen ja järjestön toiminnan edistämiseen. Verkostoituminen kannattaa!

Kiitokset siis Hynylle, Matille ja Jukalle sekä kaikille osanottajille! Tilaisuus oli inspiroiva ja kehotan kaikkia muitakin tulevia ja nykyisiä yrittäjiä osallistumaan Hynyn tapahtumiin.