Päivittyvä lista sivustoista, järjestöistä, tapahtumista, kirjallisuudesta ja ohjelmista, joiden avulla

1) löydät bisnesideasi,

2) inspiroidut toimintaan ja

3) kehityt yrittäjänä!

Internet

Ehkäpä helpoin tapa päästä alkuun. Valitse mieleisesi toimiala ja etsi mukavin yritysidea. Entrepreneur.comin tarjoamat bisnesideat ovat hyvin simppeleitä, mutta voit käyttää hyödyksi niiden oleellisinta sisältöä ja mukauttaa idean omaksesi.

Suomalainen, kuluttajien ideoiden kautta palveluita ja tuotteita kehittävä sivusto. Klikkaa itsesi sivustolle ja nappaa pari ideaa muhimaan päähäsi.

Ei tarkin, mutta yksinkertaisin ja helpoin tapa ideoinnille. Vastaa muutamaan kysymykseen ja katso mitä generaattori ehdottaa juuri sinulle.

Tuhansittain erilaisia, muiden käyttäjien ehdottamia bisnesmalleja. Otollinen aarreaitta varsinkin, jos osaat ohjelmoida tai olet muuten kiinnostunut applikaatioiden/ohjelmistojen luomisesta. Sivustolla esitetyt ideat nimittäin tuntuvat usein keskittyvän applikaatioiden avulla saavutettaviin uudenlaisiin palveluihin.

Tutkaile muiden ideoita ja ehkä sinullakin välähtää! Toinen mahdollisuus on tarkastella jo kehitettyjä ideoita ja ruveta vaikka jonkin uniikin tuotteen maahantuojaksi tai jälleenmyyjäksi.

Liiketoimintasuunnitelmamalleja, ohjeita ”pitchaukseen”, rahoituksen hankkimiseen ja yrityksen perustamiseen. Englanniksi.

Joko olet löytänyt bisnesideasi? Koettele sitä osoitteessa liiketoimintasuunnitelma.com. Vastaa kysymyksiin ja pohdi, olisiko ideallasi menestymismahdollisuuksia.

Nykyään yrityksen perustaminen hoituu 15:ssä minuutissa!

Jos et halua perustaa yritystä, ehkä voisit ostaa sellaisen? Yrityspörssi on kauppapaikka yritysten ostajille ja myyjille – löydä oma unelmasi maan laajimmasta yrityspalvelusta.

Järjestöt

Suomen Yrittäjät järjestää lukuisia tapahtumia, joista on hyötyä sekä jo yritystä pyörittävälle että aloittelevalle yrittäjälle. Tapahtumakalenterista löytyy ilmaisia luentoja, verkostoitumistapahtumia, yrittäjäpäiviä ja seminaareja. Luulisi jostain heltiävän ideoita.

Jos kuulut nuorempaan ikäluokkaa (alle 40v.), kannattaa energia suunnata kenties Suomen Yrittäjien sijasta Nuoriin yrittäjiin. Enemmän samanikäisiä ihmisiä =enemmän samankaltaisia arvoja, ideoita ja tavoitteita!

Nuorkauppakamari on kansainvälinen, alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Nuorkauppakamari rohkaisee ja tukee jäseniään kestävään johtajuuteen, yhteiskuntavastuun huomioimiseen ja kansainvälisen verkoston luomiseen. Lue lisää blogipäivityksestäni.

Tapahtumat

Tätä nykyä varmaankin itsestäänselvyys, että Slush-tapahtuma on kaikkien start-up yrittäjien (ja muidenkin aloittelevien yrittäjien) tärkein kokoontuminen. Jos sinulla ei ole minkäänlaista hajua siitä, mille alalle voisit osaamistasi valjastaa tai millaisia ideoita voisit ylipäänsä toteuttaa, voi Slush antaa näihin vastauksen. Innovaation määrä Slushissa voi myös auttaa sinua karsimaan joitain – mahdollisesti tappiollisia – ideoitasi, kun pystyt vertaamaan niitä jo kehitettyihin tuotteisiin ja palveluihin.

Slushia kansallisempi, suomalaisille ehkä läheisempi tapahtuma. Yritystä Stadiin! -tapahtuma järjestetään jo 10. kertaa 10.5.2016. Ilmoittaudu mukaan inspiroitumaan!

Jos takustasi löytyy ”hieman” ylimääräistä ja haluat tutustua maailmanluokan bisnesosaajiin, on NBF sinulle täydellinen tapahtuma.

Vähän erikoisempi tapa lähteä liikkeelle. Voi toimia erinomaisena nosteena jo kehitteillä olevalle idealle; verkostoidu ja etsi yhteistyökumppaneita.

 

Kirjallisuus

Tästä kategoriasta minulla ei ole laaja-alaista tietoa, mutta kirjallisuus antaa yleensä syvällisempää ja tarkempaa tietoa kuin suoraan Internetistä esiin kaivetut sivustot ja artikkelit. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan tutustua seuraaviin kirjoihin ja etsiä Internetin kautta vielä lisää.

Timothy Ferris on jokaisella mittapuulla mitattuna uskomaton heppu. Tässä kirjassa hän kuvailee askel askeleelta, kuinka 1) löydät bisnesidean ja 2) miten automatisoit sen tuotannon, jakelun ja voittojen keräämisen. Satoja linkkejä, joiden avulla pääsee alkuun ja pidemmällekin.

Hyvä kirja luettavaksi ennen ideoiden toteuttamista. Kirjan tueksi laadittu myös nettisivut ja luentoja (Yhdysvalloissa). Antaa perspektiiviä siihen, mitä ideoita tulisi seurata ja miten yrityksesi toimintamallin tulisi kummuta juuri kiinnostuksen kohteistasi. Ei niinkään tarjoa konkreettisia ideoita, mutta toimii erittäin hyvänä alustuksena matkallasi tuottoisan yritysidean valjastamiseen!

(Epä)onnistumisista oppii todella paljon. Ja tässä on kirjasarja, joka on omistettu suomalaisten yrittäjien kasvutarinoiden avoimeen tarkasteluun. Hieman samoin tavoin kuin Entrepreneur.com-sivustolla, voit käyttää kirjassa esitettyjä yritysideoita rakennuspalikkoina omalle yrittäjäurallesi. Lue vastoinkäymisistä, joita kasvuyrittäjät kohtaavat ja tiedät hieman paremmin, mitä esteitä sinun ja ideasi konkretisoitumisen välillä on.

 

+Tv-ohjelmat!

Sykähdyttävä dokumentti joukkorahoituksesta. Näin helppoa on saada rahoitusta uniikille ideallesi! Katsottavissa Netflixissä!

Voit oppia paljon yrityksesi pitchaamisesta Leijonan luolan avulla. Tuntemattomat yrittäjät myyvät bisnesideoitaan kuuluisille riskisijoittajille – viihdettä parhaimmillaan.


Tiedätkö sivustoja, järjestöjä, tapahtumia, kirjallisuutta tai TV-ohjelmia, jotka puuttuvat listasta ja jotka sinne kuitenkin kuuluisivat?

Kommentoi alla, lisätään ne listaan!